Contact Us  
 начало > теми > 'фалун гун’ въпрос
Култът "Фалун Гун" възпрепятства борбата с ТОРС
2004-12-13

 

Култът "Фалун Гун" е публично изобличен за това, че възпрепятства борбата и предотвратяването на разпространението на Острия респираторен синдром (ТОРС) в Китай.

 

В коментар на Агенция "Синхуа", публикуван в понеделник, се казва, че докато хората в Китай не пестят сили в борбата с ТОРС, последователите на "Фалун Гун" правят всичко възможно, за да попречат на мерките, които се предприемат за овладяването и контролирането на ТОРС.

 

В коментара се казва също, че през последните няколко месеца някои последователи на "Фалун Гун" са пътували по много места, с цел да разпространяват печатни материали, рекламиращи сектата, някои дори умишлено са търсили достъп до болници, за да се заразят с вируса на ТОРС, с цел след това да го разпространят.

 

Освен това, някои последователи на сектата, за които се предполага, че са заразени с ТОРС, отказват да бъдат лекувани, а някои дори се опитвали да създадат безредици около болници, в които се лекуват болни от ТОРС, за да затруднят лечението им.

 

В същото време, лидерът на "Фалун Гун" Ли Хунджъ и други ръководители на култа, които сега се крият в чужбина, организират събирания и издават свои теории за избухването на епидемията от ТОРС.

 

Ли Хунджъ казва, че отдавна вече е предрекъл избухването на епидемията и я нарича "небесно наказание".

 

Централата на "Фалун Гун" също така инструктира последователите в континентален Китай да предприемат действия, с които да затруднят борбата с болестта и предотвратяването на разпространението й.

 

В коментара се казва още, че действията на култа още веднъж свидетелстват за истинските цели на "Фалун Гун" – античовешки, антинаучни, антисоциални.

 

"ТОРС е нова заразна болест, която е малко позната на медицинската наука" се казва в коментара, в който "Фалун Гун" е обвинена за това, че свързва болестта с пророчества за "деня на страшния съд", и че прокламира, че който практикува "Фалун Губн", той ще избегне болестта.

 

Коментарът казва, че Китайското правителство се е справило много добре с установяването на контрол над разпространението на болестта и запазването на социална стабилност.

 

Последните действия на привържениците на "Фалун Гун" отразяват решимостта им да се превърнат във врагове на китайския народ и тяхната цел – да саботират китайската нация.

 

"Те не искат да видят как Китай побеждава ТОРС и развива икономиката си," продължава коментарът.

 

"Техните действия са обречени на неуспех."

 

(Информационна агенция "Синхуа" 11 юни 2003 г.)

 

Suggest To A Friend
  Print